Szeretnéd, hogy kedveljenek?

Az ember életében sok dolog van amit szeretne. Ilyen mások figyelme, támogatása és szeretete. Ennek egyszerű oka van, jól esik ha elfogadnak és kedvelnek. Ez az üzleti életben sincs másképp, mert így még produktívabbak és kreatívabbak lehetünk. Ráadásul van még egy nagyon fontos dolog ezen kívül, könnyebben elérhetjük céljainkat egy olyan embernél aki kedvel, mint aki ellenszenves. Egy amerikai férfi, név szerint Dale Carnegie munkássága során összegyűjtötte melyek azok a pontok mely szükséges, hogy az emberek megkedveljenek.

1, Őszintén érdeklődj mások iránt: ez is olyan dolog amit mindenki megérez. Ne akard erőltetni, próbálj egyszerűen nyitott lenni mások felé. Legyél kíváncsi rájuk. Ez nem nehéz, de kell a gyakorlás hozzá.

2, Légy boldog és pozitív: Ez is egy nagyon megnyerő tulajdonság. Persze az élet nem mindig fenékig tejfel, de gondolj csak bele mi történik, ha boldog vagy? Egyrészt örülsz, és jobban érzed magad. Másrészről mások is megkedvelnek így még könnyebben éred el amit szeretnél. Tehát mindenképpen csak nyersz ezzel ráadásul duplán. Így amikor rád tőr a reménytelenség és a szomorúság gondolj csak bele, mennyi minden veszteni valód van azzal, ha nem változtatsz ezen.

3, Az emberek szeretik hallani saját nevüket: Ezt kevesen gyakorolják, mégis a legegyszerűbb módszer. Mindenki büszkébb, ha gyakran hallja a nevét. Ezt ne felejtsük el, és máris közelebb vagyunk a kedvelem kategóriához.

4, Ne te akarj beszélni, hanem csak figyelj: Napjainkban olyan keveset vagyunk kapcsolatba szeretteinkkel barátainkkal, hogy nem igazán jut elegendő időnk, hogy elmeséljük mi is történt velünk aznap. Ezért is esik jól, ha egy szimpatikus  embernek elmondhatjuk. Egyszerűen csak kibeszéljük magunkból. Így hagyjuk, hogy ezt mások megtehessék, ezáltal még kedvesebbek, törődőek leszünk a szemükben. Talán még mi se gondoljuk, hogy mások mennyire izgalmasak, vagy viccesek, tehát csak engedjük meg, hogy ezt bizonyíthassák.

5, Inkább beszélj olyan dolgokról, ami másokat érdekel, nem a téged érdeklőről: Ez is a figyelmesség része. Így megadod az esélyt arra, hogy a másik beszéljen. Olyan dolgokban fejthesse ki a véleményét, amiben jól érzi magát. Így abból a biztonsági zónából nem kell kimozdulnia. Ez tényleg sokat számít, majd meglátod.

6, Őszintén éreztesd másokkal fontosságukat: Kelet-Európában nagyon jellemző az önértékelési probléma. Még a beképzelt emberek is belül alacsony önértékeléssel rendelkeznek. Túl keveset halljuk, hogy mennyire értékesek vagyunk. Ezért is fontos, az őszinte dicséret. De amit soha ne tegyél: ne dicsérj meg ok nélkül senkit! Mert azt nem fogja elhinni. Olyan dologért dicsérd meg amit valóban ő tett és ő is értékesnek tartja. Valakinél ez a munkahelyi siker, másoknál a sport, megint másoknál a család. Találd meg és ezt a területet dicsérd meg. Így eléred, hogy fontosabbnak fogja érezni magát melletted. Ezt nem egyszerű elérni, de ugyancsak a sok gyakorlás meghozza a gyümölcsét.


Ezekre az elvekre figyelj oda és probléma nem érhet. Persze az elején furcsa lesz, de rövid idő alatt megszokod és egyre jobban fognak kedvelni a barátaid, a családod, a beosztottaid, és a kollégáid. Sok sikert kívánok neked ehhez. És ne feled, az életed olyan amilyenné teszed

Megjegyzések