A kockahas igazi titka

Miért jár az ember edző terembe? Mi a célja annak, hogy súlyokat emel, vagy miért akar erősebb lenni? Szüksége van rá az életben? Vagy valami más a motiváló? Nézzük meg.

Sok fiatal srácot látok, hogy elkezdenek edzőterembe járni. Egy kis többlet izom a cél, vagy erősebbek legyenek? Talán sokan ezt mondják, de az igazság az, hogy az egyenes hátra vágynak. Mert ki ne húzná ki magát akárhova megy, ha tudja olyan nagy izomzattal rendelkezik amire bármely srác büszke lenne és a legtöbb lány a szemét se tudná levenni róla. Szóval a cél az, hogy ilyen büszkék lehessünk magunkra. Így van ez a legtöbb cégvezetővel. Nem a milliós autó, vagy a temérdek pénz miatt akarnak sikeresek lenni. Az igazi motiváló az, hogy büszkék lehetnek magukra.
De te is szeretnéd ezt, ugye? Képzeld el milyen érzés lenne beállítani a legújabb BMW-vel a 12 szobás otthonodba, ahol a szerető feleséged és a gyerekeid várnak. Majd a hétvégéket a legmenőbb szállodákba tölteni kikapcsolódással és végül azon bosszankodni, hogy mindenki a tanácsodat kéri és alig tudsz így pihenni. Igen ez egy nagyon klassz dolog. Talán neked mások az álmaid, de a lényeg ezért akarsz vállalkozni. Ezt akarod elérni.

És miért nem jár mindenki kocka hassal, aki edzőterembe jár? Miért nem lesz minden cégvezető sikeres, aki belefog az üzletbe? A válasz egyszerű és egyben lehangoló is. Mert az nehézségekkel jár. Nem egyszerű elérni a kívánt eredményt. Az edzőteremben épp úgy mint az üzleti életben fájdalommal jár a növekedés. Az első pár hónapban az izom nagyon gyorsan nő, szép eredmények vannak. Majd a szakemberek szerint ezután lelassul a folyamat. Ekkor plusz erőre és kitartásra, valamint lehetőség szerint különböző vitaminokra, tápanyagokra és nyomelemekre van szükség. Ez a holtpont ahol nagyon sokan beadják a törülközőt. Nagyon kevés a látszata annak a munkának amit az ember beleöl. Pedig ilyenkor az ember sokkal keményebben dolgozik. Ez elbátortalanítja, és vagy abbahagyja vagy sokkal kevesebb energiát fektet bele.
Ekkor azok akik tényleg komolyan gondolják küzdenek. De innentől kezdve nem a súlyokkal, hanem saját magukkal van harcuk. Hogy elhiggyék képesek megtenni még akkor is, ha esetleg kudarc érheti őket. Sajnos hazánkban elterjedt egy nagyon veszélyes szokás. Félünk a kudarctól. A legsikeresebb emberek ennek ellenére azok akik a legtöbb kudarcot és hibát könyvelhetik le. Gondoljunk csak arra, hogy Steve Jobs-t a saját cégéből tették ki. Ettől nagyobb kudarc nem kell. De ő akkor se adta fel. Tanult a hibáiból és később ő lett a cég nagy megmentője.

Szóval amit tenni kell, hogy ezeket a holtpontokat túllépjük. Az igazi erőnk ugyanis a nehézségek leküzdése közben alakul ki. Amikor bemelegítjük az izmainkat akkor nem fogunk erősebbek lenni. Meg kell változtatni a gondolatmenetünket. Mert a hiba csak akkor lesz hiba, ha nem tanulunk belőle. Amennyiben tanultunk belőle akkor már az inkább egy sikeres vizsga, mint egy szomorú bukás. Nem minden nap boldog és örömteli se az edzőteremben, se a munkahelyen, se az otthonunkban. Vannak nehéz szituációk, és sokszor ezekből van a több. De nézzük meg, hogy megéri-e, hogy ennyit küzdjünk azért amit el szeretnénk érni. Ha igen akkor csak a célra összpontosítsunk és merjük elhinni, hogy képesek vagyunk megcsinálni.

Megjegyzések